Λιανική

Με καταγωγή από την Καισαρεία της Καππαδοκίας, η οικογένειά του Μιράν Κουρουνλιάν τον Αύγουστο του 1922 εγκαθίστανται στον Πειραιά και αρχίζουν να εξασκήσουν τη μόνη τέχνη που γνώριζαν πολύ καλά.

Ο Μιράν Κουρουνλιάν αρχίζει να φτιάχνει παστουρμά και σουτζούκι όπως εκείνος ξέρει σύμφωνα με τις παραδοσιακές αρμένικες συνταγές.

Διακινώντας τα αγαθά του ο ίδιος σχεδόν χέρι-χέρι, αποκτά ένα μαγαζί λίγων τετραγωνικών στην οδό Ευριπίδου, όπου έως και σήμερα αποτελεί ένα υπόδειγμα αλλαντοπωλείου και όχι μόνο.

Τα προϊόντα του ξεχωρίζουν για την ποιότητα καθώς και για την ιδιαίτερη γεύση τους και γίνονται σιγά-σιγά γνωστά σε όλη τη χώρα.

Σήμερα το αλλαντοπωλείο και το εργαστήριο ανήκουν στην τρίτη γενιά αλλαντοποιών, τον Μιράν και Κρικόρ Κουρουνλιάν, όπου με τις γνώσεις τους συστηματοποίησαν την εταιρεία ΜΙΡΑΝ έτσι ώστε να παραμένει ένα παραδοσιακό εργαστήριο που στόχος της είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα.

Επιπλέον, πρόσφατα αναδιαμορφώσαμε το κατάστημά μας στην Οδό Ευριπίδου, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που "παντρεύει" ιδανικά την παράδοση με στοιχεία του σήμερα και προσφέρει πολλά ελληνικά προϊόντα όπως αλλαντικά, τυριά, από μικρά ελληνικά εργαστήρια.

Παράλληλα, αποτελεί το πρώτο οικολογικό κατάστημα στην Ελλάδα με έναν ειδικά διαμορφωμένο κρεμαστό κήπο στην πρόσοψή του, όπου καλλιεργούμε βότανα και μυρωδικά.

Οι επισκέπτες μας έχουν την ευκαιρία εκτός από την αγορά, να κάνουν και μία δοκιμή των εδεσμάτων μας σε έναν φιλόξενο χώρο που δημιουργήσαμε για τον σκοπό αυτό.

Με σκοπό την ενδυνάμωση της ονόματος ΜΙΡΑΝ δημιουργήθηκε νέο κατάστημα στον Πειραιά, στη οδό Τσαμαδου 2 και Γούναρη. Στόχος μας, να εξυπηρετήσουμε και να προάγουμε την ιστορία μας.